Augusztus elsején az Országház Vadász termében ünnepélyes keretek között mutatta be Septe József, a Magyar Pékszövetség elnöke az idei esztendő díjazott Szent István-napi kenyereit. A két kategóriában meghirdetett verseny nyertese a Szent István-napi kenyerek közül a balmazújvárosi Balmaz-Sütöde Kft. gulyás kenyere, az innovatív kenyerek közül pedig a mórahalmi Varga Pékség ásotthalmi üzemében készült batátás kenyere lett.

A megmérettetés első fordulójában 56 termék közül válogatták be a Gulyás kenyeret a második körbe, ahol az 5 fős bizottság végül nyertesnek hirdette ki. A Gulyás kenyér hosszú érlelésű kovászból készült kézműves termék magában rejti a múlt tudását, a generációkon átívelő szenvedélyt és a modernkor új trendjeit. A hagyományos gyártástechnológiával előállított, négyféle lisztből készült kenyér tökéletes példája annak, hogy miként lehet kiváló minőségű, hajdúsági búzakenyeret sütni egy modern pékségben. – olvasható a Balmaz-Sütöde közösségi oldalán.

Hozzászólások