Az tervek szerint a termékek között lesz funkcionális, érlelt szalámi és chorizo-típusú szárazkolbász is időseknek.
Egészségvédő húskészítményeket fejlesztenek Debrecenben. A projekt mai sajtótájékoztatóján kiderült, hogy
egészséges, életkorspecifikus, zsírcsökkentett, rostban és fehérjében gazdag húskészítményeket fog a Gulyás és Társa Kft. konzorciumi partnerségben kidolgozni a Debreceni Egyetemmel közösen.
A termek kínálat minden korosztály számára nyújt finom és egészséges falatokat. A tervek szerint lesz,
- funkcionális, érlelt szalámi,
- chorizo-típusú szárazkolbász időseknek,
- sonkakészítmények gyerekeknek,
- grillkolbászok időseknek és középkorúaknak,
- speciális baromfisonkák aktív korúaknak és testtudatos fogyasztóknak.
A fejlesztés költsége csaknem 766 millió forint, melyhez 526,7 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert el a konzorcium. További 239 millió forint önerő ráfordítása mellett
olyan termékeket is kidolgoznak, amelyek a hazai és a nemzetközi élelmiszerpiacon is példa nélküliek.
Kiss Attila tudományos főmunkatárs a sajtótájékoztatón kiemelte, hogy örvendetes, hogy egyre elterjedtebb az egészségtudatos táplálkozás. A projekt azért is forradalmi, mert
nemzetközileg is újnak számító in vitro emésztési modellrendszerrel és humánklinikai vizsgálattal is igazolni fogják a legígéretesebb új termékváltozatok fiziológiai előnyeit. Az új termékekben alkalmazott, előnyös élettani hatású komponensek fokozott biohasznosulásának megvalósítása érdekében egyedi prebiotikum-kombinációkat fejlesztenek ki új biotechnológiai eljárással.
Az új termékek tesztelését a Gulyás és Társa Kft. fogja végezni, ahogyan a gyártást is.
Hozzászólások