2025. december 26. péntek
  • Impresszum
  • Médiaajánlat
  • Szerzői jogok
  • Felhasználói feltételek
  • Adatkezelés
hajdupress.hu
  • Régió
  • Belföld
  • Külföld
  • Sport
  • Kult
  • Üzlet
  • DíszUDvar
  • TrendFórum
  • ALFÖLD TV
  • English
  • Deutsch
  • Română
Nincs találat
Összes találat
hajdupress.hu
  • Régió
  • Belföld
  • Külföld
  • Sport
  • Kult
  • Üzlet
  • DíszUDvar
  • TrendFórum
  • ALFÖLD TV
  • English
  • Deutsch
  • Română
Nincs találat
Összes találat
hajdupress.hu
Home Életmód

Frissítő desszert hőség idejére

HajduPress Szerző HajduPress
2021/07/10
kategória: Életmód
4 0
0
Frissítő desszert hőség idejére

Forrás: Vidékíze.hu

FacebookTwitterE-mail

A nyári melegben kinek van kedve órákig a konyhában állni? – ha mégis valami finomságra vágysz, itt egy villámgyors pohárkrém receptje.

Beköszöntött a ribizli szezon. Az egyszerre édes és savanykás csemege azon felül, hogy nagyon egészséges, még nagyon ízletes is. Ez az üdítő finomság garantáltan nem émelyít majd el a nyári hőségben, mégis jólesik majd pár édes falat.

De miért is fogyasszunk nyáron ribizlit? A ribizli rengeteg C-vitamint, emellett B-, és E-vitamint tartalmaz. Sok benne az elemi rost és gazdag ásványi anyagokban is, valamint jó hír lehet a diétázóknak, hogy alacsony a kalóriatartalma. Azonban jó tudni, hogy ez a bogyós gyümölcs nagyon jól illik a habok és krémek mellé, így isteni pohárkrém készíthető belőle. Mutatjuk!

Ribizlis boszorkánykrém

Hozzávalók 4 személyre:

  • kb. 2 dl leszemezett ribizli
  • 3-4 szalmonella ellen kezelt tojás fehérjéje
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1-2 evőkanál porcukor
  • friss gyümölcs a tetejére

Tisztítsuk meg a ribizlit, majd helyezzük egy tálba. Adagoljuk hozzá a tojásfehérjéket, és egy elektromos habverő segítségével verjük habosra. Ha már kezd habbá állni, akkor fokozatosan szórjunk hozzá vaníliás cukrot és porcukrot, ízlés szerint. A habnak könnyűnek és fényessé kell válnia. Ha már nem válik a massza, akkor szervírozzuk csinos poharakba és díszítsük friss gyümölccsel. Jó étvágyat!

Recept forrása: Vidék íze

Megosztás:

  • Click to share on X (Opens in new window) X
  • Click to share on Facebook (Opens in new window) Facebook
  • More
  • Click to share on Reddit (Opens in new window) Reddit
  • Click to share on Telegram (Opens in new window) Telegram
  • Click to share on WhatsApp (Opens in new window) WhatsApp

Like this:

Like Loading...

Related

Tags: finomhőségKiemeltpohárkrémRecept
Előző Cikk

63 tonnával emelték meg Magyarország aranytartalékát – miért?

Következő Cikk

MOB: valamennyi magyar sportoló védett lesz az olimpián Tokióban

KapcsolódóCikk

close up photography of a red and gold bow hanging on a christmas tree
Életmód

Sok mindent elárul rólunk, hogy milyen díszek kerülnek fel a karácsonyfára

2025.12.19.
Rekordkísérlet a Fórumban: csatlakozz te is a BAGE csokigyűjtő akciójához
Életmód

Sikerrel zárult a csokigyűjtő akció a Fórumban: közel három tonna édesség gyűlt össze

2025.12.19.
family preparing for christmas dinner
Életmód

Érdemes figyelni, hogy mennyi élelmiszert használunk fel az ünnepi időszakban

2025.12.18.
Következő Cikk
Mikor lesz ennek vége? A japánok többsége a járvány miatt idén sem kér az olimpiából

MOB: valamennyi magyar sportoló védett lesz az olimpián Tokióban

Hozzászólások

CIKKAJÁNLÓ

Veszélyessé vált a levegő minősége Debrecenben

Veszélyessé vált a levegő minősége Debrecenben

2025.12.18.
Halálos közúti baleset történt az M4-esen

Halálos közúti baleset történt az M4-esen

2025.12.21.
Kigyulladt egy családi ház Mikepércsen

Kigyulladt egy családi ház Mikepércsen

2025.12.19.
Fának csapódott egy személyautó Berettyóújfaluban, a mentőket is riasztották a helyszínre

Fának csapódott egy személyautó Berettyóújfaluban, a mentőket is riasztották a helyszínre

2025.12.22.

ROVATOK

  • AlföldTv
  • Életmód
  • Üzlet
  • Belföld
  • DíszUDvar
  • Deutsch
  • Egyéb kategória
  • English
  • gazdaság
  • Könyvespolc.On
  • Külföld
  • Kult
  • Régió
  • Română
  • Sport
  • Színes
  • Tech
  • TrendFórum
  • Tudomány

KÖVESS MINKET

NÉPSZERŰ

  • Elhunyt Babik Barbara televíziós szerkesztő-műsorvezető

    Elhunyt Babik Barbara televíziós szerkesztő-műsorvezető

    9390 Megosztás
    Share 3756 Tweet 2348
  • Lángolt egy hotel Nyíradony- Tamásipusztában

    8844 Megosztás
    Share 3538 Tweet 2211
  • Húsevő baktérium végezhetett Vadász Zsolttal

    3274 Megosztás
    Share 1310 Tweet 819
  • Meghalt Varga Zita, a Debreceni Egyetem GDPR Központ vezetője

    3219 Megosztás
    Share 1288 Tweet 805
  • Tizenketten tűntek el Debrecenben a múlt héten

    3144 Megosztás
    Share 1258 Tweet 786
hajdupress.hu

HajduPress - Lapozz a Hírekben!

Kövessen minket a közösségi médiában:

Legfrissebb hírek

  • Erdélyben az idei tél legalacsonyabb hőmérsékleti értékeit mérték
  • Zene karácsony – Charlie-koncert Debrecenben
  • Karácsony első napján sem unatkoztak a tűzoltók
  • A Baptista Szeretetszolgálat több mint 62 ezer cipősdoboz ajándékot gyűjtött
  • 2031 – a mobil-előfizetések kétharmada várhatóan 5G lesz
  • Rendőrség – „ébresztő” ellenőrzések a 42-es főúton
  • Kaliforniában esőt, áradásokat, földcsuszamlásokat hozott a karácsony

Rovatok

  • AlföldTv
  • Életmód
  • Üzlet
  • Belföld
  • DíszUDvar
  • Deutsch
  • Egyéb kategória
  • English
  • gazdaság
  • Könyvespolc.On
  • Külföld
  • Kult
  • Régió
  • Română
  • Sport
  • Színes
  • Tech
  • TrendFórum
  • Tudomány

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Iratkozzon fel levelezőlistánkra, hogy elsőként értesüljön legfrissebb híreinkről!

  • Impresszum
  • Médiaajánlat
  • Szerzői jogok
  • Felhasználói feltételek
  • Adatkezelés

HajduPress © 2025 Minden jog fenntartva.

Nincs találat
Összes találat
  • Régió
  • Belföld
  • Külföld
  • Sport
  • Kult
  • Üzlet
  • Díszudvar
  • Trendfórum
  • ALFÖLD TV
  • English
  • Deutsch
  • Română

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Create New Account!

Fill the forms bellow to register

All fields are required. Log In

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In

Add New Playlist

Discover more from hajdupress.hu

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading

%d