A nyári melegben kinek van kedve órákig a konyhában állni? – ha mégis valami finomságra vágysz, itt egy villámgyors pohárkrém receptje.
Beköszöntött a ribizli szezon. Az egyszerre édes és savanykás csemege azon felül, hogy nagyon egészséges, még nagyon ízletes is. Ez az üdítő finomság garantáltan nem émelyít majd el a nyári hőségben, mégis jólesik majd pár édes falat.
De miért is fogyasszunk nyáron ribizlit? A ribizli rengeteg C-vitamint, emellett B-, és E-vitamint tartalmaz. Sok benne az elemi rost és gazdag ásványi anyagokban is, valamint jó hír lehet a diétázóknak, hogy alacsony a kalóriatartalma. Azonban jó tudni, hogy ez a bogyós gyümölcs nagyon jól illik a habok és krémek mellé, így isteni pohárkrém készíthető belőle. Mutatjuk!
Ribizlis boszorkánykrém
Hozzávalók 4 személyre:
- kb. 2 dl leszemezett ribizli
- 3-4 szalmonella ellen kezelt tojás fehérjéje
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1-2 evőkanál porcukor
- friss gyümölcs a tetejére
Tisztítsuk meg a ribizlit, majd helyezzük egy tálba. Adagoljuk hozzá a tojásfehérjéket, és egy elektromos habverő segítségével verjük habosra. Ha már kezd habbá állni, akkor fokozatosan szórjunk hozzá vaníliás cukrot és porcukrot, ízlés szerint. A habnak könnyűnek és fényessé kell válnia. Ha már nem válik a massza, akkor szervírozzuk csinos poharakba és díszítsük friss gyümölccsel. Jó étvágyat!
Recept forrása: Vidék íze










Hozzászólások