A receptet Adri oldalán ma este 18:00 órától Facebook LIVE keretén belül készíthetitek el, ahol számos fortélyra és technikára is szert tehettek. Az eseményhez itt tudtok csatlakozni.
LIMEOS EPERKRÉMLEVES BAZSALIKOMOS TÚRÓGOMBÓCCAL
TÚRÓGOMBÓC
- 200 g Túró (Magyar Tej)
- 2 ek Búzadara
- 1 ek Liszt
- 1 ek Méz / Xilit
- 2 db Tojás
- 3 db Friss bazsalikom levél
- 3 ek Kukoricapehely
- 800 g Friss eper
- 2 dl Habtejszín 30 %
- 1 dl Kókusztej
- 1 dl Görög joghurt
- 3 ek Méz / Xilit
- 1 db Lime
TÚRÓGOMBÓC
A túrót összetörjük, majd hozzáadjuk a búzadarát, a lisztet, a mézet, a tojássárgáját és az apróra vágott bazsalikomleveleket.
Egy habverő segítségével kemény habbá verjük a tojásfehérjét, majd 3 részletben óvatosan – figyelve, hogy ne törjük szét – beleforgatjuk a túrós masszába és mehet is a hűtőbe min. 20 percig.
A lehűlt masszából gombócokat formálunk, és forrásban lévő vízben 6 percig főzzük.
Végül beleforgatjuk őket a durvára tört kukoricapehelybe.
EPERKRÉMLEVES
Az összes hozzávalót egy turmixgép segítségével összeturmixoljuk, és már készen is van a tökéletesen krémes levesünk.
TÁLALÁS
A gombócokat a tányér közepére helyezzük, majd felöntjük a krémes levesünkkel és friss bazsalikom levéllel díszíthetjük. A porcukrot a tetejéről el ne felejtsd!
Forrás: Adri’s Kitchen










Hozzászólások