Amikor 30 fok fölé emelkedik a hőmérséklet nincs is jobb egy finom fagyinál, ami azonnal lehűt és felfrissít. Éppen ezért a nyár egyik legkedveltebb desszertje ez a hűsító édesség. Nagy népszerűségnek örvendenek a kézműves fagylaltozók, különleges ízviláguk és minőségi alapanyagaik miatt.

Ezt a nyári desszertet azonban mi magunk is elkészíthetjük otthon a családnak vagy a barátoknak vagy ha túlságosan jól sikerült, akkor csak magunknak.
Nincs szükségünk hozzá semmilyen speciális hozzávalóra, de gépre sem. Elegendő egy jó recept, a fantáziánk és egy botmixer vagy turmixgép.
Íme a recept:
- 400 ml habtejszín (minimum 30%-os zsírtartalmú)
- 200 ml sűrített tej, cukrozatlan
- 1 pohár görög joghurt
- 1 vaníliarúd vagy 1 teáskanál vaníliakivonat
- 3 evőkanál porcukor vagy méz
- bármilyen gyümölcs
A tejszínt felverjük egy magasabb falú tálban, hozzá keverjük a görög joghurtot, a cukrot vagy mézet és elkeverjük. Jöhet a vaníliarúd kikapart magja, az összetört gyümölcs, esetleg feldobhatjuk még lekvárral vagy csokidarabokkal is. Alaposan elkeverjük, majd 1 órára fagyasztóba rakjuk, ezt 1-2 óránként ismételjük, amíg selymes fagyiállagot kapunk. Minél többször összetöröd a jégkristályokat, annál krémesebb lesz a fagyi.










Hozzászólások