A görögdinnye szezonban érdemes kipróbálni ezt a belőle készült, hűsítően finom és egyszerű jégkrém receptet.
Hozzávalók (6db):
- 30 dkg kimagozott görögdinnye
- 50 dkg görög joghurt
- vanília
- 2-3 evőkanál méz
A dinnyét magozzuk ki és tegyük aprító- vagy turmixgépbe, ameddig teljesen folyós állagúvá válik. A leturmixolt gyümölcsöt helyezzük egy tálba és keverjük hozzá a mézet, majd a görög joghurtot is, de ezt csak óvatosan forgassuk bele. A sűrű, krémes keveréket kóstoljuk meg, ha szükséges rakhatunk még mézet, hogy édesebb legyen. Vegyük elő a jégkrémes formákat és az elkészült joghurtos krémet öntsük bele egyenként. Készíthetjük olyan formában is, amihez van pálcika, de megfelel az olyan is, amihez külön kell beszerezni a pálcikákat.
Az édességet tegyük be a fagyasztóba hat órára, de az sem baj, ha egy egész éjszakára bent hagyjuk.
Ha szeretnénk tovább fokozni az élvezeteket, akkor az elkészült jégkrémeket belemárthatjuk olvasztott csokoládéba, ezután pedig tegyük vissza a fagyasztóba pihenni.
Itt olvasható a krémes házi fagyi, amihez még fagylaltgépre sincs szükség.
