Hamarosan itt a húsvét. Ugyan most szűkebb körben ünnepelhetünk, kicsit másképp, mint szoktunk, azonban a megváltozott helyzet ellenére sem kell lemondanunk a finom fogásokról. Most is adjuk meg a módját az ünnepnek a foszlós kalácsokkal, ízletes sonkákkal, zsenge zöldségekkel.
Hoztunk nektek egy zseniális receptet, melyet elkészíthettek a húsvéti időszakban.
Mutatjuk is:
Töltött burgonyafánk:
Hoztunk nektek egy zseniális receptet, melyet elkészíthettek a húsvéti időszakban.
Mutatjuk is:
Töltött burgonyafánk:
- 1 kg liszt
- 3 dkg zsír
- 4 közepes burgonya
- 2 tojássárgája
- 5 dkg élesztő
- 2,5 dl tej
- 1 ek cukor
- só
- 25 dkg füstölt főtt sonka
- Egy csokor snidling
- egy marék reszelt trappista
- olaj a sütéshez
A burgonyát sós vízben megfőzzük. Az élesztőt a langyos, cukros tejben felfuttatjuk. A zsírt a liszttel elmorzsoljuk, hozzá adjuk az összetört, kihűlt burgonyát. Beletesszük a tojássárgáját, sózzuk és hozzáöntjük a felfutott élesztőt. Alaposan összeállítjuk, majd meleg helyen letakarva kelesztjük másfél óráig.
Ha megkelt, lisztezett deszkán ujjnyi vastagra nyújtjuk és kiszaggatjuk. A tésztakorongok közepébe apróra vágott snidlinget, felkockázott sonkát töltünk és meghintjük reszelt sajttal.
A töltött korongokra ráfordítunk egy üresen hagyott tésztát és jól összenyomkodjuk. Félórára ismét kelni hagyjuk, ezután felforrósított olajban lassúlángon kisütjük.
Ha megkelt, lisztezett deszkán ujjnyi vastagra nyújtjuk és kiszaggatjuk. A tésztakorongok közepébe apróra vágott snidlinget, felkockázott sonkát töltünk és meghintjük reszelt sajttal.
A töltött korongokra ráfordítunk egy üresen hagyott tésztát és jól összenyomkodjuk. Félórára ismét kelni hagyjuk, ezután felforrósított olajban lassúlángon kisütjük.
Jó étvágyat!










Hozzászólások