A Dalgona kávé napjaink egyik legnépszerűbb itala, a koronavírus-járvány ideje alatt elterjedt Dél-Korea-i ital elkészítéséhez csupán négy otthon fellelhető hozzávalóra van szükségünk. A Dalgona kávé nem csak szép, hanem eszméletlenül krémes és finom is, varázsold hát otthonodba a kedvenc kávézód hangulatát.
Mutatjuk a receptet:
Hozzávalók:
- Két evőkanál instant kávé vagy eszpresszó por
- Két evőkanál cukor vagy édesítőszer ízlés szerint
- Két evőkanál forró víz
- Növényi vagy sima tej
Elkészítés:
A vizet, a kávét és a cukrot öntsd egy tálba és verd habosra majd habverő vagy robotgép segítségével kezd el habbá verni. Akkor jó, ha kivilágosodik a színe, habos, kanalazható állagú lesz.
Ez a folyamat elég hosszadalmas,robotgéppel is akár 15-20 percet igénybe vehet.
A tejet, ízlés szerint melegen, vagy hidegen jégkockával egy pohárba töltjük, majd rákanalazzuk a kész kávéhabot, és már fogyaszthatjuk is.
A kávéhab általában elég tömény, így egy ujjnyit érdemes a tejhez kanalazni. Amennyiben soknak ítéled a mennyiséget, egy jól zárható tárolóban a kávéhab két napig a hűtőben is eláll.
Fotó: hostthetoast.com
Hozzászólások