Szeptember első hétvégéjén szabadtéri piknikre várják a családokat és baráti társaságokat a Békás-tónál.
Országos burger verseny és steak tusa is lesz idén a 3. Saft’N Burger gasztroprogramon a Békás-tónál szeptember 2-án szombaton. A szervezők közleménye szerint
szeptember első hétvégéjén igazi szabadtéri pikniken és sütögetésen vehetnek részt a burgereket, grillezéseket kedvelő baráti társaságok és családok a Szaft ’N Burger – Országos Hamburgersütő Versenyen és Steaksütő Tusán.
Immár harmadik éve annak, hogy egy napra összegyűlnek a kézműves hamburgerek szerelmesei a Békás-tó partján.
A street food kioszkokat – Garage Burger, Grillakadémia, Magtár Étterem, Next Bistro, Vadaskert Vendéglő, Zuzmó BBQ -, több hazai kézműves sörfőzde – BAZ Beer, Fekete Péter Sörmanufaktúra, Hajdú Serház, Horizont, Hübris, MONYO, Tacet Brewery, Ugar Brewery – kíséri, továbbá a társszervező családi gazdaság, a Hortobágy Angus termékeit is megvásárolhatja a közönség, miközben a versenyeken is készülnek az ínycsiklandozó falatok.
Nem csupán finom falatokra, hanem lendületes zenére is készülhet a közönség, hiszen 15 órától az autentikus amerikai életérzéssel átitatott country és rockabilly zenekar, a Nyughatatlan látható és hallható a színpadon.
Az eseményt idén is Jancsa Jani gasztroblogger moderálja, a budapesti Bamba Marha Burger Bár kulináris vezetője, a Nagy Burgerkönyv szerzője, aki egyúttal a zsűri elnöke is.
A meghirdetett versenyben a profi kategória győzteséhez kerül Az ország burgere cím, melyet egészen a jövő évi versenyig őrizhet – nem véletlen, hogy itt a legnagyobb az érdeklődés.
Nem csupán profi, de amatőr kategóriákban is megmérettethetik magukat a kihívások kedvelői:
egyénileg, csapatversenyben és junior kategóriában is biztosítják a szervezők a Hortobágy Angus prémium pogácsáit a sütéshez. A steaksütő tusa középpontjában, ezúttal a márványozott Angus chuck eye steak kerül. A freestyle kategóriában egyéb hússal, hallal vagy éppen vegán összetevőkkel lehet kísérletezni.
Programok:
- 10:00 Megnyitó, kapunyitás és a verseny kezdete
- 10:45 Vándorkupa átadás a tavalyi győztestől
- 11:30 „Érték itt élni, gazdálkodni” Beszélgetés az 50 éves a Hortobágyi Nemzeti Park igazgatójával Medgyesi Gergellyel
- 12:30 Erre nem gondolnál! Bőrrokon kozmetikumok Angus alkotóelemekkel
- 13:00 Főzőshow: Nagy Bence (Grillakadémia) steaksütő fortélyai
- 15:00 Nyughatatlan koncert
- 16:15 Főzőshow: Jancsa Jani bemutatja – Pizzából burger?
- 17:45 Eredményhirdetés: Bemutatkozik az ország burgere!
- 20:00 Kapuzárás
További részletek és nevezés a weboldalon és a Facebook eseményben találhatóak.
Hozzászólások