Neked is eszedbe jutott már a vasárnapi filmnézés közben, hogy „mennyire jól esne egy kis egészséges nassolnivaló“? Mi megelőzzük most ezeket a gondolatokat és házi almachipset készítünk az esti filmmaratonhoz. Bár, a sütési ideje elég hosszadalmas, előkészíteni csupán 20 perc. A végeredmény pedig leírhatatlanul finom.
Mutatjuk is a receptet. Jó étvágyat hozzá!
Hozzávalók négy adaghoz:
- 3 darab édesebb alma
- 1 teáskanál fahéj
Elkészítés:
Tegyük a sütőben a rácsokat a sütő felső és alsó harmadába, majd béleljünk ki két tepsit sütőpapírral. Melegítsük elő a sütőt 90-100 fokra.
Mossuk meg az almákat. Egy magozó eszközzel, csumázóval vagy egy késsel vágjuk ki az alma közepéből a magházat. Egy gyalun vagy egy nagyon éles késsel vágjuk pár milliméter vastag szeletekre az almákat. Minél vékonyabbak, annál ropogósabbak lesznek.
Terítsük szét az almákat a tepsikben, de ne fedjék egymást. Szórjuk meg őket fahéjjal. (Ha édesebbre szeretnénk, fahéjas cukorral.)
Tegyük a tepsiket a sütőbe, az egyiket a sütő felső harmadába, a másikat az alsó harmadába, 1 óráig süssük az almákat. 1 óra után cseréljük meg a tepsiket, ami felül volt, az kerüljön alulra és fordítva. Süssük tovább 1-1,5 óráig őket. Akkor jó, ha az almachipset a sütőből kivéve, 2-3 perc szobahőmérsékleten töltött idő után ropogósnak érezzük. Ha készen van, kapcsoljuk le a sütőt, de hagyjuk benne az almákat 1 óráig a sütőben, hogy ott hűljenek ki, így még ropogósabbak lesznek. (Ha esetleg megégés fenyegette már őket, akkor kivehetjük szobahőmérsékletre is.)
Recept: sobors.hu
Fotó: thebusybaker.ca
Hozzászólások