A debreceni Szántó Éva nevét már néhány éve ismerhetik a testépítés világa iránt érdeklődők, ugyanis negyvenhét esztendősen megnyerte a magyar bajnokságot, majd 2017-ben, 55 évesen Európa-bajnok lett.
Éva azóta felhagyott a versenyszerű sporttal, de természetesen továbbra is edz, sőt saját konditermet üzemeltet otthonában, és egy diétás könyvet is írt, “Nőknek, akik nem tudják a titkot, hogyan lehet lefogyni” címmel.
“Akik régebb óta járnak hozzám, azoknak már csak kiosztom a napi penzumot, és tudják, mit kell végrehajtaniuk. Az újonnan érkezőket maximális odafigyeléssel vezetem be a mozgás rejtelmeibe, megmutatom, elmagyarázom a helyes mozdulatokat. Az elmúlt két évben a pandémia miatt kevesebben jártak hozzám, de most már ismét nagyüzem van: 30-40 fő közötti a létszám. Ami külön öröm, hogy kiváló a csapatszellem, szívesen segítenek egymásnak a vendégeim” – fogalmazott.

Szántó Éva “civilben” váltott műszakban dolgozik egy fodrászatban, emiatt az edzőtermi munkarendje is változó. Ha délután foglalatoskodik a frizurákkal, akkor 8-tól 10-ig tart edzőtermi foglakozást, majd délután fél öttől két csoportot edz. Ha délelőttös, akkor reggel ötkor kel, irány a fodrászat, majd délután két turnusban tréningezteti a vendégeit.
“Sok olyan háziasszony van, akik nem szívesen mennek le egy gyúrós terembe, mert feszélyezve érzik magukat. A többség szereti ezt a családias hangulatot, hogy ismerősök között mozoghat. Ugyancsak sok fogyni vágyó jár ide, akik az általam összeállított diétával igyekeznek megszabadulni a fölös kilóiktól. Ennek a levédetett étrendnek “komplex minimum szénhidrát-diéta” a neve. Erről született a könyv, amelyet nemrég fordíttattam le angolra és németre. Mivel korábban versenyeztem Jenei Istvánnál, a kiváló szakembernél, ott megtanultam a helyes táplálkozást. Ezen lazítottam a könyvben, hiszen nem versenydiéta, amire én rávezetem a vendégeimet. Mivel ez nem annyira szigorú, viszont hatásos étrend, sokkal többféle recept kerülhetett bele a könyvbe. Úgy vélem, lehet jókat, akár magyaros kajákat is enni ebben a diétában, ha jó alapanyagokból készítjük el az ételeket.”

Éva a könyvét úgy jellemezte: nem tudományos kötet, hanem azokat a tapasztalatokat gyűjtötte össze, amelyeket edzőként és versenyzőként szerzett a táplálkozás terén. S hogy mindez működik, azt Éva majd’ 60 éves bombaalakja is szemlélteti. És persze az a kirobbanó életenergia, ami egy huszonévesnek is becsületére válna.
Az edzőnek és vendégkörének van egy zárt Facebook-csoportja, ahol tudnak egymással kommunikálni, és akkor is tud instrukciókat adni a tanítványoknak, amikor mondjuk kimegy Angliába az ott élő lányához és annak családjához.
A termet egyelőre nem tudja bővíteni, de ismerve ambícióit, nem kizárt, hogy egyszer egy nagyobb gymben edzhetnek majd a kuncsaftjai.
Hozzászólások