A nyár nagy slágerei a hideg krémes levesek, és talán nincs is olyan család akinél nem kerül az asztalra az ellenállhatatlna meggyleves. A klasszikus tejfölös receptet szinte mindenki ismeri, de most egy tejszínes, kicsit pikánsabb változatot hoztunk.
Hozzávalók
1 kg magozott meggy
3 dl habtejszín
5 dl tej
2,5 l víz
1 csomag bourbon vanília cukor
20 dkg porcukor
10 dkg liszt
1 kezeletlen citrom reszelt héja
1 dl vörösbor (elhagyható, de nem érdemes)
szegfüszeg ízlés szerint
csipet só
Elkészítés
- A kimagozott meggyet egy fazékba tesszük, megszórjuk a kétféle cukorral, és hozzáadjuk a citromhéjat is, majd összekeverjük. 5 percig kis lángon főzzük, időnként megkeverve, nehogy odakapjon.
- Felöntjük a vízzel és a tejjel, beletesszük a fűszereket, sózzuk és 10 percig főzzük.
- A lisztet hozzáadjuk a tejszínhez, kikeverjük, majd adunk hozzá egy kanállal a leves levéből. Azzal is elkeverjük.
- Visszacsurgatjuk a levesbe, párat keverünk rajta, majd lefedve még 10 percig főzzük.
- Jól lehűtve tálaljuk.
Hozzászólások