Beköszöntött az ősz, a piacon megjelentek a szezon legfinomabb gyümölcsei és zöldségei, melyekből némi kreativitással isteni fogásokat készíthetünk. Hoztunk néhány ötletet, melyekkel változatosabbá tehetjük az étkezéseket.
Körte
A körte nyersen fogyasztva rengeteg antioxidánst biztosít szervezetünk számára, emellett bővelkedik C-és K-vitaminban is. A körtéből megannyi fogást készíthetünk a szezonban, mi most egy egyszerű, de ízekben gazdag receptet ajánlunk. A körte igazi gasztronómiai ínyencség lehet, hiszen remekül illik az érlelt sajtokhoz, sonkákhoz és a diófélékhez is. Vágjuk félbe a körtéket, helyezzünk rá akár gorgonzola vagy camembert sajtot, némi sonkát és diót, csurgassunk rá egy kis mézet, majd toljuk be a sütőbe. Az ízek fokozásaként a kész fogást meghinthetjük friss kakukkfűvel is.
Alma
Ha ősz, akkor almás pite. Nincs is kellemesebb, mikor sütés közben körbelengi a lakást a finom fahéj és alma illat. Az almás pitét számtalan módon készíthetjük el, azonban érdemes kipróbálni a fűszeres változatát, és megspékelni némi vanília fagylattal, de készíthetünk hozzá házi sóskaramell öntetet is. A forró pite és a jéghideg fagyi találkozása, hmm… igazán egyedi receptet pedig a Fűszer és Lélek oldalán találhatunk.
Sütőtök
Hamarosan megjelennek a mézédes sütőtökök, így a klasszikus sült változatán túl, elmélázhatunk, hogy vajon mit érdemes még készíteni a roppant egészséges, rostban gazdag zöldségből. Krémlevesek, rakottak, tócsnik, sütemények – a lehetőségek végtelen tárháza. Azonban érdemes gondolni egy merészet, hiszen a darált hússal töltött változata is isteninek ígérkezik. Az Édesmindegy gasztroblog szerzője egy remek recepttel rukkolt elő, melyet mi is biztosan kipróbálunk majd.
Szóljon az ősz a színekről és az ízletes finomságokról!
Hozzászólások