Ropogós hordós savanyúság

Teremnek a kertben a friss zöldségek. Most hoztunk egy isteni receptet, mellyel eltehetjük a nyár ízeit a későbbi időkre is.
Hozzávalók:
A vízben feloldjuk az összes felsorolt hozzávalót. Nehezen fog oldódni, főleg a borkén. Egy 10-15 literes műanyag, cserép- vagy üveghordóba öntjük a levet, és ebbe tesszük a zöldségeket. Az a jó, ha minél többféle van benne: uborka, zöld paradicsom, paprika, zöld kisdinnye, kis patisszon, hagyma, fokhagyma, sárgarépa, zeller, petrezselyemgyökér, karalábé stb. Ízlés szerint fűszerezhetjük babérlevéllel, egész köménnyel, korianderrel, mustármaggal, egész borssal. Lefedjük, és hagyjuk állni három napig. Utána már fogyaszthatjuk.

TRÜKK

A timsót a nagyobb élelmiszerüzletek fűszeres polcán vagy befőzési polcán keressük. Ha esetleg nem kapunk, nyugodtan megcsinálhatjuk anélkül is a savanyúságot.

Forrás: Vidékíze

Exit mobile version