Készíts egy laktatós és szuper finom bundáskenyeret, és induljon jól az ünnepi hosszú hétvége! A fokhagyma és sajt még finomabbá teszi, ha pedig sütőben sül, akkor még a szagokkal sem kell megküzdened, valamint a gyomornak is kímélőbb. Zöldségekkel, vagy egy finom meleg teával verhetetlen reggeli!
Hozzávalók:
8 szelet szikkadtabb kenyér
3 db tojás
0.5 dl tej vagy tejszín
2 evőkanál parmezán
só, bors, fokhagyma
Elkészítés:
- A tojásokat felütjük egy tálba, felverjük és hozzáadjuk a tejet, majd sóval, borssal, zúzott fokhagymával és sajttal ízesítjük.
- A kenyérszeleteket egyesével a tojásos keverékbe mártjuk, hagyjuk hogy jól megszívják magukat, de mégse ázzanak szét.
- Sütőpapírral bélelt tepsibe egymás mellé helyezzük a kenyér szeleteket, és 190 fokon 15 perc alatt készre sütjük alul-felül sütési módon.
- Amikor pirosra sült a teteje, megfordítjuk és a másik oldalát is hagyjuk megpirulni.
Kép: femina.hu










Hozzászólások