Hozzávalók:
A tésztához
120 g vaj (hideg)
250 g finomliszt
1 csipet só
5 dkg porcukor
2 evőkanál tejföl
3-4 evőkanál hideg víz
A töltelékhez
300 g áfonya
30 g barna cukor
1 citromból nyert citromhéj
Tetejére
1 db tojássárgája
2 ek barna cukor
1. A tészta hozzávalóit összekeverjük gyors mozdulatokkal, folpackba csomagoljuk, és hűtőbe tesszük fél órára.
2. A sütőt előmelegítjük 180 fokra. A töltelék hozzávalóit összekeverjük.
4. Ha letelt az idő, elővesszük a hűtőből a tésztát és lisztezett gyúródeszkán kb. 3 mm vékonyan kör formájúra nyújtjuk.
5. A tésztát megkenjük az áfonyás masszával, a szélén 2-3 cm-t kihagyva. A tészta szélét felhajtjuk, lekenjük tojással, 25-30 percig sütjük.
Hozzászólások